Het hardlopen gaat de laatste tijd niet zo best. Mijn longen protesteren aan alle kanten. De dip is daar en ik heb er (nog) geen oplossing voor.

Doelloos

Ik heb het gevoel dat mijn conditie slechter wordt naarmate ik meer train. Dit is begonnen na de vakantie. De eerste paar kilometers ervoor heb ik opgebouwd met Evy. In september was het tijd voor vakantie en een hardloopauze. Daarna ben ik zonder Evy verder gegaan met de training. Dit ging meteen al niet goed. Ik hoopte te kunnen genieten, te kunnen freewheelen, zonder een strak schema zoals dat van Evy. Maar het lijkt er eerder op dat ik zonder doel helemaal niet zo goed presteer…

Rokerslongen

Alhoewel het meer dan een jaar geleden is dat ik mijn laatste sigaret opstak, lijk ik nu wel een kettingroker tijdens het rennen. Na een kilometer ben ik al buiten adem en zegt mijn lichaam: “Wandel maar, toe maar.” Op mijn cv heb ik vermeld dat ik een doorzetter ben, dus doe ik ook steeds maar weer een nieuwe poging. Totdat ik net als in de eerste paar weken weer zo’n 3 minuten ren en 2 minuten aan het wandelen ben.

Anaerobe

Dat zijn de rondjes die ik sinds september heb afgelegd, rennen totdat ik buiten adem raak. Mijn hartslagmeter meet dan ook hoge anaerobe waarden. Deze waarden horen eigenlijk bij trainingen die een korte intensieve inspanning vergen zoals krachttraining, touwtjespringen of sprintjes trekken. Niet bij trainingen met een lagere intensiteit en langere duur. Zoals hardlopen.hartritme_endomondo

Vallen en weer opstaan

Aangezien ik oplossingsgericht ben, wil ik natuurlijk meteen weten waarom mijn longen het vertikken om mee te werken tijdens het hardlopen. Waarom ik als een bejaarde over de drempel kruip. Is mijn conditie na de vakantie ineens een stuk achteruit gegaan? Pieker ik teveel tijdens het lopen? Ik weet het niet.

Voor nu ben ik een hele grote stap teruggegaan. Ik volg weer een intervaltraining, gelijk aan dat van week 4 van Evy (5 kilometer). Er is weer een doel, een schema om te volgen. Daarnaast kan ik weer langzaam opbouwen. Hopelijk vind ik zo snel weer mijn oude zoekgeraakte hardlooprondjes terug. Evenals het plezier.

Heb jij tips of ervaring met een (anaerobe) hardloopdip? Deel ze hieronder.

Claudia Rahanmetan

1.904 x gelezen | Geschreven door en
Blogger worden? | Eindredactie doen? | Redactieteamlid worden?


1.904 x gelezen | Geschreven door en
1 comments
pedumekec
pedumekec

what Janice said I'm taken by surprise that some one can earn $8126 in 4 weeks on the 

computer . go right here................>>>>>>>>>> www.4new-way.com